Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuţii   




Cartea de oaspeţi   




Mesaje   





Agora   





Clic aici
PC Magazine





  PC MAGAZINE Aprilie 2004
[ Stocare ]

TESTE COMPARATIVE

Carduri de memorie - Recunoaşterea rapidă a unui card

Compact Flash (CF)

Este mai gros şi dreptunghiular (dar "pe lat"), puţin mai voluminos pe latura inferioară, comparativ cu celelalte laturi. Nu are nici un pin la vedere, în schimb în partea superioară se regăsesc două rânduri cu orificii pentru conectare (pinii sunt prezenţi în slotul de citire/scriere CF al diverselor echipamente).

Memory Stick (MS)

Memory Stick -ul este poate cel mai uşor de recunoscut. Forma unui Memory Stick este dreptunghiulară, cardul fiind foarte înalt. La fel ca la SD/MMC şi aici există o teşitură, de data aceasta plasată lateral stânga sus. Pe spate se observă un rând de pini, 10 la număr, ceva mai înguşti vis-a-vis de SD/MMC. În cazul în care cardul prezintă un element de blocare la scriere acesta este plasat pe spate, sub rândul de pini.

Secure Digital (SD) / MultimediaCard (MMC)

Am adus în aceeaşi categorie modelul SD cât şi cel MMC deoarece la nivel macro, privire de exterior în ansamblu, nu există nici o diferenţă. Nici în materie de dimensiuni şi nici la capitolul "adiţionale". Cele două sunt însă recunoscute prin forma dreptunghiulară (pe lung) şi teşitura din partea dreaptă sus (necesară pentru poziţionarea în locaşul de citire/scriere-cititor, cameră foto...). Pe spate se poate observa un rând de

7 pini. SD şi MMC nu au nevoie de cititor separat, ele fiind perfect compatibile şi în cazul echipamentelor ce utilizează astfel de modele de carduri. În cazul în care cardul prezintă un element de blocare la scriere acesta este plasat lateral stânga.

Smart Media (SM)

Alături de XD, Smart Media este cel mai subţire card din cele existente pe piaţă la acest moment. În afară de grosime, un alt element vizual de impact este reprezentat de secvenţa de pini (grupată sub forma unei pastile <<dreptunghiular>>, a unui "cip"). Nu întâlnim aici nici un element de blocare, nici un led de semnalare a acţiunii sau alte accesorii, de vină fiind în principal grosimea "foarte subţire". Şi aici, pentru ghidare în locaş, întâlnim o teşitură plasată dreapta sus.

xD-Picture Card (XD)

Cel mai mic şi mai mic. Dimensional vorbind. Recunoaşterea poate fi deci făcută după dimensiuni, dar şi după secvenţa de 18 pini alungiţi de pe spatele cardului. Nu prezintă nici element de blocare, nici led de semnalare a activităţii.

[ Teste comparative - Gigabaiţii in buzunar - Carduri de memorie ]


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

webmaster@pcmagazine.ro

LG - Life´s Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro