Computer Press Agora
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE IUNIE 2002
[ Comunicații ]




 
Informații

Handspring Visor Prism
Garanție: 1 an.
Preț informativ
(fără TVA): 471 EUR.
PUNCTAJUL OBTINUT

Targus Stowaway
Garanție: 1 an.
Preț informativ
(fără TVA): 116 EUR.
PUNCTAJUL OBTINUT

Handspring EyeModule 2
Garanție: 1 an.
Preț informativ
(fără TVA): 276 EUR.
PUNCTAJUL OBTINUT

Distribuitor IRIS,
tel.: 01-231.57.51

Visor Prism - Handspring Visor Prism, Targus Stowaway

Cristian Lăcraru

Pentru o persoana aflată în continuă mișcare, și pentru care un laptop ar reprezenta o "sarcină" prea grea, acest handheld de la Handspring ar putea fi alegerea perfectă.

Visor Prism este o "bijuterie de buzunar", și acest lucru nu din cauza prețului. Este vorba de funcțiile și calitățile prezente în acest echipament.
Să luăm pe rând cele mai importante caracteristici la Visor Prism. Să începem cu ecranul acestuia. Față de cum ne-am obișnuit la acest tip de echipamente este ceva mai mare. Este color, LCD, cu matrice activă, folosește 16 biți, și este capabil să redea peste 65.000 de culori, ceea ce înseamnă că veți putea vedea mai clar, și deci descurca mult mai bine și mult mai rapid. Nelipsitul creion electronic are și aici rolul cel mai important el realizănd interfața cu utilizatorul. Pe lângă acest creion, puteți naviga pe ecran sau între meniuri prin intermediul a șase butoane prezente pe partea frontală a echipamentului. În afară de butonul pornit/oprit, există posibilitatea setării unei opriri automate după un interval de timp prestabilit (30 secunde, 1,2, sau 3 minute). De la bun început ecranul este împărțit în 7 zone: zona activă, cea în care se află afișate meniurile și în care se lucrează, patru zone de acces rapid la cele mai utilizate funcții: meniul principal, calculator, căutare și accesare bara meniu pentru fiecare subprogram, și două zone graffitti. Aceste două zone sunt special concepute pentru introducerea literelor sau cifrelor prin intermediul creionului. Pentru a exersa introducerea caracterelor există chiar și un program special conceput în acest sens. Aici puteți învăța cum se "scriu" literele, pentru o cât mai bună și mai rapidă recunoaștere. Acest proces de învățare durează foarte puțin, personal având nevoie doar de câteva minute. Să vedem ce funcții deține Visor Prism. Practic este dotat cam cu tot ce are nevoie un om în mișcare. Iată doar câteva dintre acestea: carte de telefoane și adrese, programarea diferitelor evenimente, calculator avansat (funcții aritmetice, finanțe, logice, statistice, și multe altele), mail, securitate, ajutor (deosebit de bine pus la punct), vizualizare documente (și tabele). Sistemul de operare sub care lucrează Visor Prism este Palm OS, deci poate rula toate programele bazate pe Palm OS. Deși meniurile sunt în limba română, fapt de lăudat, unele note au rămas în limba engleză. Pentru conexiunea cu alte dispozitive există un port infra-roșu și un port USB. Alimentarea lui Visor Prism se face prin intermediul unui cradle. Tot pe acesta se află și un buton prin intermediul căruia puteți seta tipul conexiunii cu alte echipamente.

Să vedem acum două accesorii deosebit de interesante ale lui Visor Prism. Unii dintre noi nu sunt foarte obișnuiți cu introducerea textului prin intermediul creionului electronic, motivele fiind varii (lipsa acurateței sau viteza scăzută de exemplu). Pentru aceștia, și nu numai, există o tastatură specială care poate fi pliată, dimensiunile sale în aceste condiții fiind 13x2x9 cm. În dimensiune normală ajunge la 35x13x1cm. Aceasta poate fi conectată la PDA foarte ușor prezentând și un suport pentru acesta. Puteți seta rata de delay, de repetare a caracterelor, și alte astfel de proprietăți, întocmai unei tastaturi normale. Deține caractere speciale, putând chiar lucra direct cu diacritice. Pentru a încerca înlocuirea completă a creionului electronic, tastatura prezintă o serie de combinații (descrise în manual) prin intermediul cărora puteți lansa direct aplicații ale PDA-ului (de exemplu prin combinația de taste cmd+3 se lansează modul calculator).

Pe lângă clasica funcție de palmtop, Visor Prism mai deține un as în mânecă. Este vorba de camera foto digitală Eyemodule2. Este complet compatibilă plug-and-play, deci nu are nevoie de instalarea nici unui driver. Este simțită automat, iar Visor Prism comută pe modulul foto. Odată conectată aveți posibilitatea realizării unor fotografii (chiar la o rezoluție de 640x480 dpi) sau chiar a unor scurte filmulețe. Butonul de shot este plasat chiar pe cameră, în rest celelalte funcții, precum tipul capturii, vizualizări ale albumelor și alte diferite setări, sunt lăsate în seama PDA-ului. Practic realizarea unor instantanee este la îndemâna unui copil. Fiecărei poze îi poate fi atașat un text (dimensiune, tip, categorie, dată), pentru a o putea trimite ulterior unui alt PDA, sau ca atașament unui mail.

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2001 Computer Press Agora.

[email protected]; ISP: NetSoft Tg. Mures.

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro