Computer Press Agora
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuţii   




Cartea de oaspeţi   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE IUNIE 2002
[ Comunicaţii ]




există posibilitatea schimbării întregii carcase, nefiind nevoie de intervenţia unui service specializat în acest sens.
Ceea ce rămâne după înlăturarea capacelor seamănă cu o scenă din Terminator sau cu o machetă destinată unui curs de telefonie mobilă.

Caracteristici
Teste de performanţă
PUNCTAJUL OBTINUT
Informaţii

Garanţie: 1 an.
În România prin distribuitorii autorizaţi Nokia România

Sport - Nokia 5210

Cristian Lăcraru

Continuăm seria prezentării terminalelor mobile, de această dată fiind rândul lui Nokia 5210, model de care cu siguranţă aţi auzit în ultimele luni. Foarte multe persoane ne-au întrebat cum se comportă acest telefon şi iată că, prin bunăvoinţa firmei Nokia România, încercăm acum să le răspundem.

Prima impresie la scoaterea telefonului din cutie se formează în jurul ideii unui model sport, a unui model impulsiv. Culoarea puţin extravagantă, materialul din care este confecţionat (amortizează şocurile), modul de aşezare al tastelor, lipsa antenei (element cu care ne-am obişnuit la Nokia), acestea sunt doar câteva din elementele sport relevate la prima întâlnire. Ca să nu vorbim despre modul de prindere al curelei (în patru puncte) care este cu totul şi cu totul aparte, semănând destul de mult cu un echipament de alpinist. Datorită acestui nou tip de curea telefonul îşi face simţită prezenţa într-un mod foarte discret, el putând fi prins de braţ, sau de antebraţ în cazul efectuării unor antrenamente, în modul aşteptare pe ecran fiind afişat un ceas digital. Modelul 5210 este rezistent la şocuri, praf şi stropi. Datorită acestui lucru, conectorul de alimentare şi cel pentru căşti sunt protejate de un capac din cauciuc. Şi dacă tot suntem la capitolul design, să vorbim despre ultima "invenţie" a celor de la Nokia. Dacă la alte modele există posibilitatea schimbării unei feţe sau chiar şi a capacului spate, la 5210 există posibilitatea schimbării întregii carcase, nefiind nevoie de intervenţia unui service specializat în acest sens. Pentru acest lucru este de ajuns să apăsaţi cele două butoane laterale ale telefonului pentru ca mai apoi să înlăturaţi carcasa. Prin acest accesoriu nou adus, Nokia 5210 devine un telefon cu adevărat personalizabil, utilizatorul beneficiind de o gamă destul de variată de culori. Ceea ce rămâne după înlăturarea capacelor seamănă cu o scenă din Terminator sau cu o machetă destinată unui curs de telefonie mobilă.

Deşi rămâne fără carcasă, nu apar semne de fragilitate, părţile sensibile, mai puţin ecranul, nefiind la îndemâna oricui. Deci nu puteţi strica (neintenţionat) nimic. Pentru a avea acces la baterie şi la SIM este neapărat nevoie să "dezbrăcaţi" telefonul. Trebuie spus însă că datorită materialului folosit şi acestei posibilităţi de schimbare a capacelor, butonul de pornire/ oprire/schimbare profiluri, pentru a fi acţionat, necesită o apăsare mult mai serioasă.

Să vedem ce se află în interiorul telefonului. Aş începe cu faptul că deşi este un telefon adresat sportivilor, funcţiile prezente aici sunt din cele mai variate. Puteţi folosi la antrenamente temporizatorul, cronometrul (în timpul unei cronometrări puteţi înregistra până la 20 de timpi intermediari), termometrul cu afişare în grade Celsius şi Fahrenheit (nu este însă profesional şi oferă o temperatură aproximativă), şi posibilităţi de memorare a timpilor în agendă. Telefonul dispune de un port infraroşu, prin intermediul acestuia obţinându-se viteze de transfer de până la 14,4 kbps. Nokia 5210 acceptă protocolul WAP 1.1, având deci posibilitatea primirii unor mesaje tip mail direct pe telefon. În rest meniul (şi în limba română) este asemănător cu cel al modelelor predecesoare. Memoria internă poate stoca până la 250 de numere (20 de caractere pentru nume şi 30 de caractere pentru număr) şi 100 de note de agendă. Ca elemente distractive aici puteţi găsi cinci jocuri şi un editor de imagini foarte interesant prin intermediul căruia puteţi creea sau modifica pictograme.

Puteţi sta la curent cu cele mai noi opţiuni de personalizare a telefonului prin intermediul Club Nokia, pe internet, înscierea aici fiind gratuită. Puteţi descărca imagini, profiluri şi sunete de apel, puteţi compune sunete şi imagini utilizând instrumentele online, sau afla răspunsul la întrebări pe care vi le puneţi asupra telefonului Nokia 5210. În pachetul livrat găsiţi telefonul, manualul (în limba engleză) şi cureaua de prindere.

La final am putea spune că modelul 5210 se adresează în mod clar sportivilor şi acelora cărora le plac provocările. Este un telefon ceva mai aparte faţă de cele cu care ne-am obişnuit până acum, el venind cu acest nou concept de modificare completă a carcasei, concept care pentru unii poate reprezenta un accesoriu lipsit de interes, iar pentru alţii o modalitate de a se regăsi în propriul telefon.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2001 Computer Press Agora.

webmaster@pcmagazine.ro; ISP: NetSoft Tg. Mures.

LG - Life´s Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro