Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Ianuarie 2004
[ Divertisment ]

 

Klipsch Promedia 5.1 THX

Imaginea mărită

 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: dimensiuni subwoofer 28,6x30,2x38,1 cm, greutate subwoofer 11,57 kg, dimensini sateliți față/spate 21,6x10,7x14,4 cm, dimensiuni satelit central 10,2x21,6x12,1 cm, control separat pentru volum general, subwoofer, central și ansamblul spate.
Preț informativ: 407 € (fără TVA).
Garanție: 36 luni.
Ofertant: Ager Business Tech
Tel.: 021-231.09.04

Muzică nouă

Cristian Lăcraru

Klipsch. Nu știu câți dintre voi ați mai auzit de această firmă. Eu unul vă spun cu mâna pe inimă că așa ceva nu am testat până acum. De auzit de el am mai auzit, dar acum este prima ocazie de a-l vedea la lucru. Prima impresie lăsată de componentele tocmai scoase din cutie ale lui Klipsch este bună. Să nu ne lăsăm însă influențați de o părere subiectivă☺.

Designul lui Klipsch 5.1 este realizat pe o linie coloristică de un negru complet, pentru o rupere de imagine sigla fiind puțin în contrast cu generalul. Tot pe siglă vedem inscripționat și "THX" ceea ce ne face din nou să credem că este vorba de un sistem cu pretenții. Apropo de pretenții. Înainte de sosirea sistemului în redacție am mai dat și eu câte un clic două pe Internet în căutare de informații în plus ale acestuia. Foarte surprinzător părerile celor de afară sunt extrem de bune, existând chiar comparații cu un alt sistem prezent în acest număr, Logitech Z680. Nu am unit însă aceste două sisteme într-un singur material datorită diferenței prea mari de timp la care au sosit în laborator. Înapoi la Klipsh, la vedeta acestei pagini.

Turnul de control

Controlul principal este asigurat de a doua piesă situată ierarhic după subwoofer. Este cea mai modestă în dimensiuni, dar fără ea... nimic nu mai contează. De aici se poate exercita control direct asupra subwoofer-ului, "ansamblul satelitar" din spate, asupra centralului, dar și asupra volumului general (cea mai importantă funcție totuși). Pentru cei care vor să asculte un "5.1 la căști" J există și o priză pentru astfel de accesorii, dar și o intrare audio.

Pentru un "efect de noapte" turnul de control este ușor iluminat într-o nuanță portocalie existând și un afișaj digital (și el iluminat) care indică nivelul, treapta de sunet, la care se află în acel moment întregul sistem.

Subwoofer-ul și ansamblul satelitar

Subwoofer-ul este clar cea mai impunătoare componentă. Ceea ce atrage însă și mai mult atenția este sistemul de două difuzoare pe care acesta îl are implementat, dispuse diametral opus pe fețele laterale. Este confecționat din lemn și poate debita o putere pe care nu am găsit-o specificată în manualul sosit pe CD. În afară de ieșirea celor cinci canale de sunet și priză de intrare a turnului de control aici nu mai există nici o altă astfel de conexiune auxiliară.

Ansamblul satelitar orbiteză în jurul capului după formula 5.1. Doi în față, doi în spate și unul în centru. Sateliții au o construcție destul de geometrică, prezentând un picior metalic cu contact de cauciuc cu suprafața pe care sunt așezați. Este oferită astfel atât rigiditate cât și stabilitate. Fiecare din cele 5 piese ale ansamblului este prevăzută cu două difuzoare, unul pentru medii iar altul pentru înalte. Satelitul central nu mai are suport metalic acesta fiind realizat "pe lung", stabilitatea fiind "autoasigurată". Totuși pentru că este posibil ca așezarea să fie făcută de exemplu pe monitor (așa cum a făcut subsemnatul) există un picior foarte inventiv aplicat, utilizarea acestuia pemițând o înclinare a boxei centrale pe axa verticală. Nu vă faceți probleme pentru că există protecție magnetică pe toți sateliții. Am desfăcut satelitul stânga față și pe cel central. La fiecare dintre aceștia am găsit câte un difuzor de medii (în afară de cel pentru înalte) pe care era inscripționat 6 ohm/5 W.

Klipsch Promedia 5.1 THX stă foarte bine pe birou sau în sufragerie. Deși aș recomanda mai bine varianta cu sufrageria pentru că acolo poți să desfășori toți wații în voie. Părerea mea despre acest sistem de sunet: foarte bună. Cu o mică precizare. Vis-a-vis de Logitech Z680 sunetul pare mai puțin "tare" dar tot puternic, ceva mai înfundat, dar destul de clar. Ciudat dar așa pare la o audiție în paralel. În orice caz la capitolul preț merită să vă uitați spre Promedia 5.1 de la Klipsch.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro