Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Decembrie 2003
[ Imagine ]

 

Sony SDM S73H

 
PUNCTAJUL OBTINUT
Monitor LCD, 1280x1024, 16,9 milioane culori, contrast 500:1, luminozitate 250 cd/mp, intrare video D-sub 15, timp de răspuns 16 ms, pixel pitch 0,264 mm, unghi de vizibilitate 160/160 grade H/V, certificare TCO 99.
Preț informativ: 575€ (fără TVA).
Garanție: 36 luni.
Ofertant Flamingo Computers
tel.: 021-222.50.41

Doar monitor

Cristian Lăcraru

Monitorul reprezintă puntea de legătură dintre biții ce aleargă prin magistrale și ochiul uman. Fără acest convertor de imagine nu putem înțelege ce se întâmplă în calculatorul nostru, dar mai mult, nu putem nici da comenzi de lucru asupra sa. Funcție mult mai importantă.

Monitoarele LCD intră din ce în ce mai tare pe piața din România. În principal ele sunt destinate birourilor, dar încet încep să își facă loc și pe mesele utilizatorilor obișnuiți, "utilizatorii casnici".

Sony SDM S73H îți atrage de la prima întâlnire privirile. Și de vină nu este vreo poză lipită pe el, ci designul prezentat și diagonala de 17 inci.

Legătura cu masa este realizată de un stativ circular. Acesta nu permite rotire în plan orizontal. Mai mult decât atât, monitorul nu permite rotire pentru vizualizare în modul portret. Cablurile necesare alimentării cu tensiune și cu semnal video sunt foarte bine ascunse. În acest scop există trasee stabilite, cu cleme de solidarizare a cablurilor. Totul este "acoperit" de capace din plastic, nefiind lăsat nimic la vedere. Accesul la acestea este facil. În afară de prizele despre am vobit mai sus nu mai există nici un alt fel de conexiune, cum ar fi de exemplu intrarea și ieșirea audio (în special ieșirea pentru căști), sau chiar eventuala prezență a unor mici difuzoare.

Butoanele de acces sunt plasate lateral dreapta, destul de accesibil. Tot aici există și un buton de intrare/ieșire în/din modul standby. Butonul general de alimentare cu tensiune este plasat undeva în spatele ecranului, la îndemână, dar ascuns de restul butoanelor pentru a evita apăsarea accidentală.

Rezoluția la care am lucrat cu SDM S73H a fost de 1280x1024 pixeli. La aceste valori este însă foarte posibil ca setările implicite din Windows să facă textul iconurilor să pară prea mic, adică ceva mai greu de descifrat. Așa că s-ar putea să fie nevoie să umblii puțin la dimensiunea fonturilor. Imaginea rezultată este una foarte bună. La un moment dat am observat însă o mică "fierbere" a imaginii, efect însă foarte slab perceptibil și care după un timp părea că a dispărut. Monitorul prezintă și o serie de funcții inteligente, necesare mai ales pentru cei care preferă un reglaj automat al imaginii, fără să își mai bată capul cu multitudinea de setări de funcții asupra cărora se poate lucra.

Meniul lui SDM S73H este foarte bine pus la punct, navigarea prin acesta fiind extrem de facilă și mai ales rapidă. Poziționarea pe ecran a ferestrei meniu se poate face în 9 locuri prestabilite.

Sony SDM S73H este un monitor deosebit de interesant. Pricipala sa țintă este de a îndeplini foarte bine funcția de monitor, neavând nici un artificiu adițional. Țelul său este în foarte mare măsură îndeplinit. Un astfel de Sony, în afară că este un Sony, este cu siguranță o mică bijuterie pe biroul tău.

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro