Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuţii   




Cartea de oaspeţi   




Mesaje   





Agora   





Clic aici
PC Magazine





PC MAGAZINE IANUARIE 2002
[ Software ]

Aplicaţia de prelucrare a imaginilor este rapidă şi oferă multe posibilităţi de prelucare
Fereastra principală permite managementul documentelor şi lansarea în aplicaţii

Caracteristici
Teste de performanţă

PUNCTAJUL OBTINUT
Informaţii

Preţ (fără TVA):100$
În România prin Omnilogic BGS
Tel.: 01-303.31.00

Managementul imaginilor - PaperPort 8.0


Şerban Păduroiu

Toţi cei care au scanat un volum mai mare de materiale ştiu cât de plictisitor este să prelucrezi, să sistematizezi şi să stochezi imaginile rezultate. Uneori sunt necesare operaţii simple, care nu necesită un program complex de prelucrare a imaginilor. Alteori ai nevoie de o metodă rapidă de vizualizare a imaginilor, combinată cu posibilitatea de a muta sau copia fişierele în diferite directoare... şi multe altele.

Rezultat probabil al unei îndelungate experienţe, "Portul hârtiilor" oferă toate aceste facilităţi. Beneficiind de un format propriu (fişiere cu extensia .max) achiziţia imaginilor se poate realiza prin preluarea realizată direct din program cu ajutorul scanerului sau cu ajutorul funcţiei de import, din imagini stocate în alte formate (tiff, bmp, jpg etc.). Transferarea imaginilor în alt format decât cel propriu se realizează cu ajutorul funcţiei de export.

Din acelaşi panou de comandă se pot realiza o multitudine de operaţii: se pot crea grupaje de imagini, se pot duplica documente, se pot lansa imaginile selectate cu aplicaţiile dorite (editoare de text, programe de fax, programe de prelucrare a imaginilor etc.), se pot tipări fără a apela la o altă aplicaţie, se pot redenumi, muta sau şterge imagini stocate oriunde în calculator. Pe lângă toate aceste facilităţi comune şi altor programe, PaperPort permite şi modificarea imaginilor în modalităţi specifice.

Aceia dintre dumneavoastră care au fost puşi în situaţia să scaneze o schemă, o hartă sau orice alt document care trebuie să aibă o "verticalitate" faţă de restul documentului (mă refer la linii care trebuie să fie orizontale sau verticale, cum ar fi axele unei diagrame) ştiu cât de greu este să realizezi acest lucru. Fie recurgi la scanări repetate până când reuşeşti să-l aduci în poziţia dorită, fie îl scanezi cum o fi şi îl roteşti cu ajutorul unui program de prelucrare de imagine. Dacă imaginea este color şi are o dimensiune destul de mare este necesar un program mai serios şi care costă mult. Utilitarul PageView, inclus în PaperPort, oferă posibilitatea de a marca o linie (prin două puncte) el rotind imaginea astfel încât acea linie să fie verticală sau orizontală. Pe lângă posibilitatea de a modifica parametrii imaginii prelucrate (strălucire, contrast, culoare etc.), alte funcţii utile ar fi posibilitatea de a scoate "ochii roşii", punctele din imagine care sunt datorate prafului sau deteriorării (deosebit de utilă în condiţiile integrării cu programe de recunoaştere a caracterelor care transformă imaginea paginilor cu text în fişiere text). Toate aceste operaţii, aplicate chiar unor imagini de dimensiuni foarte mari, se realizează deosebit de rapid.

Funcţia de adnotare poate fi utilă pentru realizarea de notiţe direct pe imagine, fără a se altera forma iniţială (ulterior notiţele se pot îndepărta). Funcţia de "includere text" permite în cazul formularelor scanate definirea spaţiilor care trebuiesc completate cu date. Textul introdus se păstrează separat faţă de imaginea scanată, ulterior fiind posibilă modificarea lui, conform ultimelor cerinţe, în acest mod fiind capabil să ocoliţi sentimentul de frustrare pe care-l aveţi atunci când trebuie completat din nou, de la capăt, acelaşi formular.

Ultimele variante includ de asemenea şi facilităţi de integrare în internet, pornind de la posibilitatea de a salva imaginile în formate specifice internetului, de a trimite prin poşta electronică imaginile către diferite destinaţii sau de a folosi facilităţile FTP. Integrarea merge mai departe permiţând captura paginilor web cu ajutorul funcţiei BookMark Express. Varianta 8, recent apărută, permite prin intermediul modulului PaperPort Online, partajarea documentelor, atât cu parternerii din intranet, cât şi în internet.

Fără a avea nici o facilitate unică, ele regăsindu-se fiecare în alte programe, integrarea într-o interfaţă comună, unică, comodă şi mai ales deosebit de rapidă, face ca programul PaperPort să-şi merite numele, fiind un minunat port pentru orice fel de document scanat, fie el text, diagramă, schemă, grafic sau fotografie.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

webmaster@pcmagazine.ro

LG - Life´s Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro