Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Recente - PC Magazine Romania, Ianuarie 2004

eLearning românesc la Educa 2003

În perioada 3-5 decembrie, s-a desfășurat la Berlin Conferința Online EDUCA 2003, manifestare care a reunit anul acesta peste 1200 de participanți din 60 de țări.

Aflată la a noua ediție, EDUCA este cea mai importantă reuniune a profesioniștilor din domeniul educației asistate de calculator - producători de software dedicat, universități, instituții guvernamentale și companii care utilizează tehnologia informației pentru pregătirea și perfecționarea angajaților.

Evenimentul a cuprins alături de secțiunea de workshop-uri (în cadrul căreia au participat vorbitori din peste 30 de țări) și o expoziție dedicată prezentării celor mai bune soluții de e-learning, unde s-au reunit expozanți din 22 de țări.

România a participat în premieră la această manifestare, fiind reprezentată de compania Siveco România și de echipa Colegiului Național Cantemir Vodă din București, câștigătoarea competiției Cupa Siveco, primul concurs național de soft educațional organizat la începutul anului 2002 de compania Siveco România, sub patronajul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, și cu ajutorul revistei PC Magazine.

În urma aceastui concurs, proiectele echipei Colegiului Național Cantemir Vodă au fost integrate platformei de eLearning AEL, dezvoltată de Siveco România. Aflată la versiunea 4, această platformă funcționează în cele 1220 de licee din România incluse deja în programul SEI (Sistem Educațional Informatizat) de informatizare a învatamântului preuniversitar. Lecțiile de informatică și chimie realizate de echipa din România au fost prezentate publicului de la Berlin chiar de către cele trei eleve premiante - Ana Maria Roșioară, Adriana Cocic și Andreea Neagu, interesul vizitatorilor fiind stârnit atât de calitatea și originalitatea prezetărilor, cât mai ales vârsta protagonistelor (17-18 ani), acestea fiind cele mai tinere producătoare de soft educațional prezente aici.

Astfel, specialiști din Germania, Rusia, Ucraina, Ecuador, Marea Britanie Grecia, India și Pakistan au avut posibilitatea sa testeze în cadrul expoziției atât capabilitățile sistemului AEL 4 cât și materialele educaționale produse și premiate în cadrul concursului Cupa Siveco.

Radu Jugureanu, Project Manager Educational Materials, Siveco România

Prezența românească la Educa 2003, extrem de bine apreciată de către organizatorii expoziției și de către vizitatorii din toată lumea, a validat calitatea platfomei AEL și a atras atenția asupra tendinței de creștere a rolului producătorilor de soft educațional din Europa de Est pe piața mondială.

Talentul și seriozitatea dovedite de elevele din România în realizarea de materiale educaționale au produs o veritabilă încântare reprezentanților învățământului din Germania, care au fost uimiți de interesul românilor pentru eLearning și de implicarea echipelor de elevi și profesori în dezvoltarea de materiale specifice.

Ștefan Morcov, Project Manager, Siveco România

Am participat la un eveniment bogat din punct de vedere al conținutului. Adresat direct domeniului eLearning și cu o prezență absolut de vârf a expozanților și participanților, a fost greu de ales din cele 76 de sesiuni de lucru pe diferite teme și cu diferite participări. Evenimentul a strâns laolaltă lumea tehnică din spatele software-ului educațional. Prospectori ai pieței care au făcut analize comparative între cele mai bune produse și tehnologii oferite. Prezentări comerciale care să îi atragă pe aceștia. Interesant dar previzibil este faptul că accentul s-a pus mai mult pe metodologie decât pe tehnologie, astfel că prezența cercetătorilor, a pedagogilor și psiho-pedagogilor care activează în școli, universități, centre de cercetare sau centre de training, prezența directorilor de resurse umane și a coordonatorilor de programe de instruire în centrele de formare continuă specializate sau ale companiilor multi-naționale a fost foarte puternică. Lucru de altfel valabil și pentru delegația României, care a fost prezentă la eveniment cu patru cadre didactice.

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro