In direct - PC Magazine Romania, August 2003
SIPLANET gestionează misiunile de transport NATO
Siveco România în parteneriat cu UTI Group a dezvoltat la solicitarea Centrului de Coordonare a Mişcării din cadrul MApN, un program de asistenţă a organismelor teritoriale ale CCM-MApN, care au roluri specifice de suport şi coordonare la nivel local a misiunilor de transport internaţionale.
SIPLANET (Sistem de Planificare, Execuţie şi Monitorizare a Transporturilor)
reprezintă un proiect complex din punct de vedere al soluţiilor software şi
de infrastructură, şi a fost creat cu scopul de a informatiza gestiunea misiunilor
de transport NATO, precum şi ale altor parteneri militari care tranzitează teritoriul
României.
Sistemul, deja lansat cu succes în producţie, permite în acest moment personalului CCM-MApN, de la nivel central, cât şi de la nivel teritorial, conectarea prin diferite tipuri de legături la baza centrală de date şi operarea prin intermediul interfeţelor utilizator dezvoltate în Java.
Sistemul permite stocarea în baza de date a unui set de informaţii referitoare
la documentele asociate unei misiuni de transport şi cuprinde mecanisme de căutare
avansate pe baza acestor informatii, ceea ce implica optimizarea procesului
de urmărire a fluxului de documente asociat oricărei misiuni de transport.
Capacitatea ridicată de optimizare a proceselor de planificare şi urmărire a transporturilor permite ca ruta acestora să fie detaliată suplimentar sau modificată în orice moment, utilizatorii sistemului putând fi avertizaţi în timp real asupra oricărei modificări survenite.
SIPLANET se bazează arhitectura specifică aplicaţiilor n-tier, care permite conectarea utilizatorilor prin intermediul staţiilor de lucru fixe, dar şi cu ajutorul sistemelor de comunicaţie mobile, prin GPRS.
Baza de date este centrală, alegându-se pentru aceasta Oracle Server 9i, iar pentru serverul de aplicaţie s-a optat pentru Oracle 9iAS. Cele două servere aparţinând generaţiei 9i de la Oracle au fost alese pentru acoperirea cerinţelor exprimate de client, din punct de vedere al volumului de informaţie estimat a fi atins, precum şi al securităţii datelor şi operaţiunilor cu aceste date. Utilizatorii autorizaţi se pot conecta de oriunde la aplicaţie, prin intermediul unei reţele tip VPN, prin canale de date criptate sau linii dedicate, asigurându-se astfel un nivel maxim de securitate a comunicaţiilor.
Odată admişi în sistem, utilizatorii au la dispoziţie un browser de internet pentru a culege şi/sau actualiza date din sistem. - EAL
Detalii la: www.siveco.ro
|