Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuţii   




Cartea de oaspeţi   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


TIMPUL LIBER- PC Magazine Romania, Iunie 2003

Unde sunt zăpezile progresive de altădată

Constantin Dumitru

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când îmi aduc aminte de vremurile de altădată, când printre marile nume ale muzicii rock figurau la loc de frunte trupe precum Yes, Emerson, Lake & Palmer, Jethro Tull, Genesis (formula cu Peter Gabriel ca solist vocal), Gentle Giant, Pink Floyd şi alţii ca ei, şi când răposatul (în condiţii cel puţin suspecte) Cornel Chiriac, de la Europa Liberă, nu mai prididea să ne cultive gustul pentru muzică prezentându-ne ultimele noutăţi în materie de muzică progresivă, cum se numea atunci acel gen, făcându-ne pe noi, cei din spatele "cortinei de fier" să salivăm la gândul că poate, vreodată, o să-i putem vedea, sau măcar să-i auzim fără piuiturile bruiajului de pe undele scurte ale legendarului post de radio.
Ei bine, dacă atunci, acest post de radio reprezenta pentru cei mai mulţi dintre muritorii de rând singura legătură cu "lumea liberă" şi cu alte genuri de muzică decât cea "uşoară", ei bine, acum noi toţi avem la dispoziţie Internetul.

Pentru toţi acei nostalgici care, ca şi mine, sastisiţi de manele, hip-hop şi dance, caută informaţii despre muzica "adevărată", aş dori să prezint în cele ce urmează un sit care m-a fermecat prin bogăţia de informaţii, uşurinţa de navigare şi, nu în ultimul rând, concepţia grafică.

Este vorba de situl Progressive Ears - 21st Century Progressive Rock, pe care-l puteţi vizita la adresa www.progressiveears.com . Încă de la prima vizită pe sit vă veţi putea da seama cui se adresează şi ce puteţi găsi aici. Sfatul meu ar fi să vă înregistraţi (procedura e simplă şi nu cere decât un username şi o adresă de e-mail, pe care veţi primi parola de acces), ca să puteţi să vă bucuraţi din plin de toate rubricile. Dacă nu, puteţi accesa rubricile de informaţii generale, dar vă garantez că veţi dori să vedeţi şi fotografiile de arhivă, unele de-a dreptul senzaţionale, şi atunci, volens-nolens, va trebui să vă înregistraţi.

Iată, pe scurt, ce puteţi găsi la "urechile progresive" (unele asocieri de cuvinte care "merg" în engleză, în română au un efect de-a dreptul haios) sau, mai degrabă, aş traduce eu prin "anii muzicii progresive", fiindcă progressive ears se pronunţă la fel ca progressive years!

Din meniul vertical de pe home page puteţi alege categoria care vă atrage cel mai mult, şi aveţi de unde alege. Să zicem că aţi ales Artist Directory. Ei bine, veţi intra într-un catalog organizat alfabetic al tuturor celor care au reprezentat ceva pentru acest gen muzical, precum şi al celor care duc mai departe făclia. Să menţionez nişte nume ar fi inutil, mai bine să le descoperiţi singuri. Oricum, aici nu veţi găsi informaţii nici despre Britney Spears, nici despre 2Pac şi nici despre Dinastia Iglesias (tatăl şi fiul). Mai departe, după ce v-aţi ales artistul (trupa) preferat(ă), aveţi acces la toate informaţiile posibile legate de acesta, cum ar fi , un link către website-ul artistului, recenzii discografice, informaţii despre turnee precum şi alte linkuri utile.

Albumele sunt prezentate in extenso, cu componenţa grupului, lista pieselor, coperta discului, şi în majoritatea cazurilor, recenzii care redau cu virtuozitate stilistică, atmosfera albumului respectiv.

Sau, puteţi alege direct linkul spre Album Reviews (recenzii de albume), ori să vedeţi informaţiile despre turneele anunţate ale diverselor trupe (Tour Info) sau să aflaţi care sunt cele mai noi apariţii discografice anunţate (New Releases). De exemplu, de la New Releases puteţi afla că pe 3 martie 2003 Pink Floyd şi-au lansat clasicul Dark Side of the Moon în format SACD, că grupul german Nektar şi-a lansat în aprilie câteva din albumele clasice în versiune "remastered", sau că trupa Queensryche îşi relansează în vara asta câteva dintre albumele clasice (Operation Mindcrime, Empire, Promised Land) asezonate cu bonus-tracks, ca să fie masa bogată!

Pasionaţii după fotografii de arhivă pot vizita pagina intitulată, sugestiv (J) Photo şi vor avea prilejul să găsească aici unele rarităţi cu adevărat de colecţie (instantanee din concert cu John McLaughlin, Keith Emerson, Dream Theater şi alţii).

Dacă vă plac interviurile, există şi aşa ceva, numai să daţi click pe linkul Interviews!

Iar dacă vreţi să faceţi schimb de "produse", aveţi la dispoziţie linkul Trades.
Nu au fost uitaţi nici pasionaţii de "pălăvrăgeală pe net", existând un Chat Room, după cum există şi un Forum unde pasionaţii genului pot schimba impresii, sau puteţi participa la diferitele sondaje de opinie (Current Poll)

În plus, situl este interactiv, membrii putând trimite recenzii de albume şi imagini din colecţia personală de fotografii.

Sunt convins că împătimiţii muzicii progresive se vor dezlipi cu greu de acest sit, aşa că nu-mi rămâne decât să vă urez happy surfing!


Operaţiunea Porţi... Descrise

  • Bill Gates câştigă în fiecare SECUNDĂ 250 de dolari, ceea ce înseamnă cam 20 de milioane de dolari pe ZI şi circa 7,8 miliarde de dolari pe AN! Dacă scapă pe jos o mie de dolari, nici măcar nu se deranjează să-i ridice de jos pentru că, în cele patru secunde cât s-ar apleca pentru a face acest lucru, el deja ar câştiga aceşti bani la loc.
  • Ar putea să doneze câte 15 dolari fiecărui om de pe Pământ şi tot ar rămâne cu 5 milioane de dolari ca bani de buzunar.
  • Michael Jordan este cel mai bine plătit sportiv din SUA. Dacă n-ar cheltui nici un sfanţ şi şi-ar păstra actualul venit anual, adică 30 de milioane de dolari, va trebui să aştepte 277 de ani ca să ajungă la fel de bogat cum este Bill Gates acum.
  • Dacă Bill Gates ar fi o ţară, atunci s-ar situa pe locul 37 în clasamentul celor mai bogate ţări din lume.
  • Dacă s-ar schimba toţi banii lui Bill Gates în bancnote de 1 dolar, s-ar putea construi un drum lung cât de 14 ori distanţa de la Pământ la Lună. Dar construirea drumului, lucrându-se non stop, ar dura 1400 de ani şi ar fi nevoie de 713 avioane Boeing 747 pentru a transporta toţi acei bani.
  • Bill Gates împlineşte 40 de ani anul acesta. Dacă presupunem că va mai trăi 35 de ani, el ar trebui să cheltuiască 6,78 milioane de dolari pe zi, ca să-şi termine toţi banii înainte de a face popasul final la loc cu verdeaţă.
  • Şi în sfârşit, last but not the least: Dacă utilizatorii sistemelor Windows ar cere despăgubiri de câte un dolar pentru fiecare dată când computerele lor s-au blocat din cauza Windows-ului, Bill Gates ar rămâne falit în trei ani.

PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

webmaster@pcmagazine.ro

LG - Life´s Good

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro