Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuţii   




Cartea de oaspeţi   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Talkshow - PC Magazine Romania, Noiembrie 2003

Ziua Lotus în România

IBM România şi Softnet Devlopment and Consulting (SD&C) - IBM Premier Software Partner în România au organizat pe 2 octombrie evenimentul Lotus Day 2003, în cadrul căruia a fost prezentată strategia Lotus software a IBM, noile produse din portofoliul Lotus software, precum şi soluţiile dezvoltate pe această platformă, atât pentru clienţii mari, cât şi pentru întreprinderi mici şi mijlocii.

Odată cu lansarea recentă pe piaţă a ultimei versiuni Lotus Notes şi Domino 6.5 - una dintre platformele de mesagerie şi de colaborare de vârf din industrie - IBM a anunţat noi caracteristici care le permit utilizatorilor să beneficieze de avantajele tehnologiei de mesagerie instantanee şi de portal în cadrul mediului Lotus Notes şi Domino.

Despre noile facilităţi pe care le aduce versiunea Lotus Notes şi Domino 6.5 şi despre factorii care diferenţiază acest produs de principalii competitori de pe piaţă am discutat cu Mike Hayward, Regional Technical Manager Lotus Software, IBM Central and Eastern Europe, Middle East and Africa.

Michael Hayward - Lotus Technical Sales Manager pentru IBM CEMA, Novell Master Engineer si Microsoft Product Specialist

Corporaţia IBM a lansat recent IBM Lotus Notes şi Domino 6.5. Ce presupune de fapt acest anunţ? Care sunt elementele de bază ale acestei noi versiuni şi cum le vor permite acestea clienţilor să facă ceea ce nu au putut face până acum?

Pentru început să privim puţin în urmă. Anul trecut am lansat Lotus Domino Versiunea 6. În urma unor discuţii cu clienţi din industrii diverse, am ajuns la concluzia că principalul avantaj pe care trebuie să-l aducă Versiunea 6 este reducerea costului total de proprietate. Dar, pe lângă costul de proprietate, clienţii au fost interesaţi în cât timp pot să obţină profit de pe urma acestei achiziţii. Acesta a fost un alt punct importat asupra căruia ne-am concentrat în această versiune.

De asemenea, şi-au dorit consolidarea serverelor, mai exact utilizarea unui singur server, şi atunci am început să punem Domino pe platformă Linux, costurile fiind astfel reduse substanţial. Trecând la Versiunea 6.5, am urmărit în primul rând creşterea productivităţii utilizatorilor, pornind de la modul lor de lucru. De aceea am integrat facilitatea de mesagerie instantanee în clientul Lotus Notes. În acest fel, utilizatorul nu numai că poate să trimită sau să primească e-mail-uri, ci să şi discute cu colaboratorii în timp real, şi să schimbe cu aceştia informaţiile necesare, în cel mai scurt timp.

O altă caracteristică pe care ne-am axat în Versiunea 6.5 a fost o mai bună gestionare a mesajelor de e-mail. În acest sens am introdus facilitatea de a crea reguli anti spam "din zbor" şi posibilitatea de a vedea nu numai când un e-mail a ajuns la destinar ci şi dacă destinatarul este online. În cazul în care utilizatorul doreşte să discute pe marginea mai multor e-mail-uri poate să-l contacteze automat pe destinatar, fără să încarce traficul de mail sau să dea zeci de telefoane, economisind astfel nu numai timp ci şi bani.

În ceea ce priveşte serverul 6.5, suntem certificaţi pentru Windows 2003, dar am continuat şi cu integrarea Linux. De asemenea, securitatea a constituit întotdeauna un factor foarte important pentru IBM, şi de aceea am adus foarte multe îmbunătăţiri caracteristicilor de securitate din Versiunea 6.5.

Care sunt principalii competitori în acest segment de piaţă şi care sunt atuurile IBM?

Este greu de spus. Gartner Magic Qaudrand plasează trei în top - IBM, Microsoft şi Sun. Motivul pentru care Gartner a pus toate aceste companii la un loc - IBM fiind de fapt Nr.-ul 1- este acela că ne adresăm unor pieţe diferite.

Sun, de exemplu, oferă WebMail pentru ISP-uri şi chiar sunt foarte buni în această zonă. Şi Microsoft face acest lucru, chiar şi în interiorul corporaţiei. Dacă vorbim despre IBM, cred că principalul nostru avantaj este faptul că am lucrat întotdeauna cu companii mari şi am fost foarte buni pe acest segment. Dar am lucrat foarte bine şi cu companii mici şi mijlocii.

Noi obişnuim să folosim un termen anume pentru a reprezenta cât mai bine această situaţie. Îi spunem "coopetiţie", pentru că pe de o parte concurăm cu Microsoft, dar în acelaşi timp lucrăm cu ei. De exemplu, IBM este unul dintre principalii vânzători independenţi de software pentru Windows. De asemenea, am dezvoltat împreună un produs numit Domino Outlook Access, care le oferă utilizatorilor acces la un server Domino folosind un client Outlook.

Dacă vorbim de factorii cheie care diferenţiază IBM, cred că principalul atu este acela că oferim suport pentru mai multe platforme. Apoi securitatea - aşa cum spuneam, întotdeauna am fost identificaţi cu securitatea.

a consemnat Elena Andreea Liţă


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

webmaster@pcmagazine.ro

LG - Life´s Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro