Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Tehnologii - PC Magazine Romania, Octombrie  2001

Despre siliciu și nu numai în inima Văii Siliciului - În centrul atenției, conectivitatea

Mihaela Cârstea


Termenii care au fost cel mai des auziți în cea de-a treia zi a Forumului Dezvoltatorilor Intel de la San Jose au fost: wireless, 3GIO, Serial ATA, USB 2.0, AGP, Peer-to-peer, cu alte cuvinte, concentrare pe tehnologiile Intel pentru clienții internet.

Adresându-se dezvoltatorilor hardware și software, reprezentanții staffului Intel au susținut că rolul clienților evoluează spre realizarea unui internet extins și a unei lumi digitale, demonstrând modul în care compania facilitează colaborarea dintre toate tipurile de periferice în vederea reunirii platformelor desktop, portabile și wireless.


Louis Burns, vicepreședinte și director general al Desktop Platform Group

3GIO sau a treia generație a arhitecturii I/O este o arhitectură serială care va conecta subsistemele de calcul și componentele perifericelor de I/O la viteze ridicate în bandă largă. Va fi o modalitate de interconectare generală, ce se va adresa tuturor segmentelor de piață: desktop, mobile, server, comunicații și aplicații înglobate. În plus, va asigura compatibilitatea cu softul PCI existent și va putea fi folosită și în echipamentele de dimensiuni foarte mici.

"Venim în întâmpinarea nevoilor industriei cu soluții care vor fi scalabile în următorii 10 ani și vor oferi lățime de bandă la preț scăzut pentru platformele cu performanțe ridicate", spunea Louis Burns, vicepreședinte și director general al Desktop Platform Group.

S-a subliniat că, spre sfârșitul acestui an, compania Gateway va livra un PC bazat pe Pentium 4, ce va dispune de Hi-Speed USB 2.0, o conexiune revoluționară pentru periferice, de 40 de ori mai rapidă decât predecesoarele sale. Printre aplicațiile imediate ce vor beneficia de această nouă soluție sunt cele multimedia (video, sunet, imagine). De altfel, în timpul prezentării
sale, Burns a făcut o demonstrație cu prima cameră video digitală Hi-Speed USB 2.0, conectată la o platformă bazată pe un procesor Pentium 4, cu un prototip de cipset ce avea integrat un controller USB 2.0. Un astfel de cipset va permite dezvoltarea pe scară largă a conexiunii de mare viteză USB 2.0, începând din 2002.

O altă noutate prezentată la Forum a fost specificația finală pentru interfața serială ATA 1.0, realizată de Serial ATA Working Group. Noua tehnologie va înlocui interfața paralelă ATA pentru perifericele de stocare.


Comparație între lățimea de bandă asigurată de diferite busuri

Această interfață este destinată conectării dispozitivelor de stocare interne - precum discurile hard, DVD-urile și CD-RW-ele - la placa de bază din calculatoarele desktop, portabile, servere și dispozitive de stocare de rețea. Conform specialiștilor de la Intel, performanța scalabilă (ce pornește de la 1,5 Gbps) și completa compatibilitate software cu sistemele de operare curente permite tehnologiei să ofere o interfață de stocare ce va corespunde necesităților utilizatorilor în următorii 10 ani.

În privința îmbunătățirii conectivității wireless, Intel a prezentat la San Jose un nou program - Intel PCA Developer Network - destinat sprijinirii dezvoltatorilor de aplicații wireless prin servicii și periferice bazate pe Intel Personal Client Architecture (Intel PCA). Va fi asigurată asistența tehnică, inclusiv accesul la peste 300 de instrumente de proiectare software.

Tot în domeniul wireless a fost subliniată importanța soluțiilor Intel de memorie flash.

Tehnologia Intel StrataFlash Memory oferă o soluție ieftină, ce permite execuția codului și stocarea datelor pe un singur cip.

A fost de asemenea prezentată versiunea 4 a software-ului Intel Flash Data Integrator (FDI) ce asigură administrarea codului, a datelor și fișierelor în soluțiile bazate pe memoria flash Intel.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro