Computer Press Agora
Votați pentru noi



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




PC Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   





Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Participarea ATIC la CeBIT 2000

In conformitate cu obiectivele sale de sustinere a dezvoltarii domeniului Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor in Romania, de promovare a ofertei de produse si servicii si de prezentare a potentialului si capabilitatilor membrilor sai, ATIC - in sedinta din 31 mai 1999 a asociatiei - a hotarat demararea actiunilor pentru participarea la CeBIT 2000 cu un stand propriu.

Aceasta actiune este prima participare a unei asociatii profesionale din Romania la o manifestare internationala prestigioasa in domeniu.

In acest scop, cu sprijinul deosebit al Biroului de Reprezentare al Economiei Germane in Romania, au fost inaintate in iunie 1999 organizatorilor CeBIT 2000 documentele de inscriere.

S-a preconizat participarea membrilor in calitate de co-expozanti (cu mentiune proprie in catalogul expozitiei, spatiu de expunere, personal de stand), participanti in stand (fara mentiune proprie) sau reprezentati de catre delegati ATIC.

De mentionat ca, reprezentantele din Romania ale firmelor de renume din domeniu (Microsoft, IBM, Oracle etc.), membre ale asociatiei, participa la CeBIT in cadrul standurilor de firma.

In urma invitatiilor si informarilor privind conditiile si costurile de participare, transmise tuturor membrilor ATIC, au confirmat participarea in calitate de co-expozanti: INTERSCOPE- Baia Mare, ICI - Bucuresti, ARoBS -Transilvania Software - Cluj, SIVECO - Bucuresti si SoftNet - Bucuresti. In cadrul standului, pe langa prezentarea generala a ATIC, fiecare co-expozant isi va prezenta direct produsele, serviciile, disponibilitatile, inclusiv prin demonstratii. ATIC si co-expozantii sai se regasesc in catalogul, CD-ul si situl CeBIT 2000.

Din pacate, conditiile economice generale in care evolueaza in Romania domeniul tehnologiei informatiei nu au permis marii majoritati a membrilor ATIC sa aloce resursele financiare necesare participarii la CeBIT in calitate de expozanti.

Standul alocat ATIC, in suprafata de 27 mp, este amplasat in Hala 3 " Software si Aplicatii", in pozitia A57, Cod: 03A57, pozitie favorabila atat din punct de vedere al fluxului de vizitatori cat si prin "numele" vecinilor de hala (Oracle - Germania, BAAN- Germania, SYBASE etc ).

In sprijinul ATIC si al participantilor sai la CeBIT 2000, Serviciul Integrat de Consultanta pentru Economie al Republicii Germane - IBD - a decis in decembrie 1999 sa preia o parte din costurile aferente standului. Decizia, de un real ajutor pentru cei ce s-au inscris, a venit insa prea tarziu pentru a putea antrena participarea si a altor membri ai asociatiei la aceasta manifestare.

Pentru prezentarea ATIC si a activitatii sale a fost realizat un pliant ce se va distribui in stand. De asemenea, pe intreaga perioada a expozitiei, in stand va fi un reprezentant al organizatiei care va da informatii privind ATIC si va prelua solicitarile vizitatorilor.

Informatii suplimentare: www.atic.ro

 

FIRME PARTICIPANTE IN STANDUL ATIC

I) ARoBS Transilvania Software

1. De ce ATIC? Pentru ca este asociatia care prin ceea ce face (prezenta la CeBIT 2000 intre altele) cu un stand serveste cel mai bine interesele firmei ARoBS, adica prezentarea firmei ca un lider in dezvoltarea de solutii software pentru piata internationala intr-o plaja larga de limbaje de programare pornind cu RPG si terminand cu Java, C++ si scule de dezvoltare rapida de aplicatii (instrumente RAD) Delphi, Sql Windows cu suport de baze de date: DB2, Access, SqlBase, SqlServer, Oracle. Probabil cam departe si cam mare dupa gustul nostru al ardelenilor dar daca face treaba buna ca acum, cum altfel.

"ARoBS Transilvania Software is a global provider of software solutions to worldwide corporate companies. ARoBS specializes in developing internet, intranet and client-server applications for Windows, AS/400 IBM and UNIX platforms."

2. Ce asteptam? Ca firma sa fie cit mai cunoscuta pe plan international. Ne-am invitat partenerii de afaceri la standul firmei (ATIC) pentru a ne cunoaste mai bine. Intentionam sa construim acea stabilitate si siguranta pe care si-o doresc toate firmele din strainatate cand lucreaza cu parteneri din Romania. Aceasta, pe langa inventivitatea specifica romanilor, poate aduce mari beneficii industriei romanesti de software.

3. Dificultati? Cele avute de orice firma care functioneaza in Romania si care nu este IBM sau Microsoft. Vizele pentru colaboratorii firmei (cei care lucreaza cu noi pe baza de contract), problemele legate de plecarile masive de personal calificat din cauza unei insuficiente dezvoltari a pietei din tara, cresterea concurentei firmelor de soft din Romania in ceea ce priveste personalul calificat (gasirea celor mai buni oameni ) - asta-i primul semn bun ati zice d-voastra.... Lipsa inca... a mentalitatii ca intii iti termini treaba si abia (proiect etc...) apoi pleci de la firma... si daca vreti va mai spun sunt multe.

4. Intentionam sa prezentam solutiile firmei ARoBS in domenii diverse(de la medical pana la economic) programare de nivel jos si customizari de produse in anumite limbaje de programare si poate ce este mai important cum privim colaborarile cu partenerii si posibilii parteneri. De asemenea CeBIT va reprezenta pentru noi si lansarea primului produs creat de firma noastra adresat pietei internationale - "Sql X-Mail " - in principal firmelor interesate in "direct mail" si nu numai...

Informatii suplimentare: www.arobs.ro

II) Interscope

Interscope este prezenta acest an la Hannovra, la CeBIT 2000, cu intentia de a promova solutii de protectie de date si distributie de software, de a-si face cunoscute serviciile si nu in ultimul rand de a reprezenta industria IT din Romania.

Dorim sa ne facem cunoscuti pe plan international ca dezvoltatori de software pentru export, si sa demonstram ca santem parteneri seriosi si putem oferi software de cea mai inalta calitate.

In ultimii doi ani, Interscope a aratat prin Interscope InstallMaster, ca se poate produce in Romania software care sa concureze direct companii multinationale, si care sa ofere solutii viabile, stabile si flexibile dezvoltatorilor de software autohtoni, si nu numai, pentru obtinerea usoara si rapida a programelor de instalare necesare distribuirii produselor lor.

Totodata la CeBIT dorim sa lansam ultima editie a Interscope BlackBox, solutie complexa pentru protejarea datelor confidentiale. Ajuns la versiunea 3.0, BlackBox este acum nu doar un simplu utilitar de criptat fisiere, ci o platforma de securitate modulara si extensibila. Pe langa numeroasele facilitati noi, BlackBox include acum suport pentru o mai simpla partajare a datelor confidentiale, in speta prin e-mail. Motoare de criptare aditionale se pot obtine de pe situl BlackBox iar un SDK pentru extinderea facilitatilor incorporate in BlackBox este disponibil gratuit.

Informatii suplimentare: www.interscope.ro

 

III) Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI)

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI) Bucuresti participa la editia din acest an a Targului International CeBit 2000, Hanovra, reprezentand sectorul de cercetare-dezvoltare in domeniul tehnologiei informatiei (TI). Principalele activitati ale institutului sunt:

  • Cercetare avansata si aplicativa
  • Analiza, proiectare, programare si implementare de sisteme informatice complexe
  • Dezvoltare de instrumente software de uz general
  • Dezvoltare de sisteme la cheie
  • Consultanta in TI
  • Standardizare in TI
  • Instruire si perfectionare in TI
  • Evaluare, testare si certificare software

ICI prezinta produse software aplicative in urmatoarele domenii de cercetare-dezvoltare:

  • retele neuronale
  • lingvistica computationala.
  • realitate virtuala
  • sisteme informatice pentru monitorizarea si protectia mediului
  • valorificarea patrimoniului cultural romanesc
  • automatizarea proceselor industriale
  • gestiunea intreprinderilor mici si mijlocii,

O parte din produsele expuse sunt rezultate ale participarii institutului ca partener in Proiecte de Cercetare, Grupuri de Lucru, Retele de Excelenta finantate de UE (ESPRIT, EC-PECO si COPERNICUS).

Informatii suplimentare: www.ici.ro

 

IV) SoftNet

SoftNet participa la editia din acest an a targului de la Hanovra, reprezentand alaturi de companii prestigioase de profil, domeniul tehnologiei informatiei din Romania.

Participarea SoftNet are ca punct central oferta sa de elaborare software pentru export si prezentarea solutiilor proprii pentru:

  • document management: eDoc - sistem care asigura elaborarea, circulatia si administrarea documentelor in cadrul unei organizatii. SoftNet a implementat astfel de sisteme intr-un numar important de organizatii si firme din Romania.
  • electronic banking: eBank - sistem care permite companiilor realizarea operatiunilor bancare de la sediul propriu, in conditii de deplina securitate. Trei banci importante ofera clientilor lor servicii de home-banking folosind produsul eBank.
  • comert electronic, cu ambele variante business-to-business si business-to-consumer.

SoftNet a dezvoltat si administreaza doua magazine on-line: www.eshop.ro si www.eflowers.ro . Acestea sunt vizitate zilnic prin Internet de numeroase persoane din SUA, tari europene si chiar Australia si Brazilia.

Informatii suplimentare: www.softnet.ro


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2001 Computer Press Agora.

[email protected]; ISP: NetSoft Tg. Mures.