Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Israel in Romania

Desfasurata in zilele 12-13 septembrie 2000, expozitia Israel in Romania a reusit sa capteze interesul specialistilor in domeniul IT si comunicatii din tara noastra prin numarul mare de firme israeliene prezente si prin programul amplu de prezentari care a avut loc sub titlul "Communications Networks: State-of-the-Art. Leading Technologies from Israel", seminar sponsorizat de Breezecom Ltd. Din partea ANCI a fost prezent la deschidere Sergiu Iliescu, presedintele ANCI. Din Partea Ambasadei Statului Israelului la Bucuresti, Yehezkel Pollyack, atasat pe probleme economice si comerciale, a facut aprecieri pozitive la domeniul de IT romanesc, domnia sa fiind de alfel unul dintre promotorii acestei intalniri impreuna cu Jose Iacobescu, presedintele Camerei de Comert Israel-Romania.
Au fost prezente urmatoarele firme: ADC Teledata Communications, Allot Communications, Breezecom, Ceragon Networks, Locationnet Systems 2000, Ness, Optical Access, Radcom, Rad Data Communications, RiT Technologies, Sznel Industries, Terayon Communication Szstem, TTI Telecom, Vocaltec Communications. Reprezentantii acestor companii au facut scurte prezentari asupra unor aspecte ale activitatii lor in timpul seminarului din prima zi moderat de Sorin Schwartz, director de marketing Breezecom.
Am avut o scurta discutie cu Peter Varadi, sales manager pentru Europa Centrala si de Est, Breezecom.
PC Magazine: De ce Romania?
Peter Varadi: Noi consideram ca piata romaneasca este o piata foarte exigenta si sofisticata, este pentru noi un teren foarte fertil de scoala si de cooperare. Avem un numar mare de imbunatatiri ale echipamentelor sau de caracteristici adaugate care au rezultat ca sugestie sau cerere a unui client din Romania. Mai mult decat atat, cunoscand potentialul uman am pregatit in cursul anului trecut o filiala Breezecom SRL, care este de fapt o firma de cercetare si dezvoltare complet integrata pe structura mondiala a noastra, deci putem spune cu mandrie ca o parte din tehnologiile si produsele noastre sunt dezvoltate in Romania si cooperarea merge extrem de bine.
PC Magazine: V-am ruga pentru cititorii revistei PC Magazine sa faceti o prezentarea a firmei Breezecom.
Peter Varadi: Breezecom a fost fondata la sfarsitutul anului 1992, deci nu este asa de tanara fata de domeniul in care lucreaza. Pornind de la o fosta divizie a unei firme cunoscute, LanNet, firma cunoscuta si in Romania, ulterior Lucent Networking Division, astazi Avaia. Firma a fost constituita in ideea de a furniza o solutie practica ca o alternativa la infrastructura bazata pe cabluri. A inceput cu retele de date in care cablul era inlocuit transparent prin radio, ca mediu de transmisie, astazi devenind firma dominanta in lume din punct de vedere tehnologic in ceea ce se numeste acces radio la retele publice si private, acces care acopera necesitatile de debit ale transmisiilor de date, voce, imagine si asa mai departe. Oferim solutii punct-multipunct, incluzand inlocuirea transparenta a modemurilor pentru liniile dedicate. Probabil ca suntem singura firma din domeniu care ofera absolut toata gama de solutii pentru toate tehnologiile validate de standarde si care si-au dovedit maturitatea. Tehnologia de baza pentru solutiile mentionate se numeste salt de frecventa in spectru distribuit. Deasemenea producem echipamente in tehnologia secventa directa. Pentru mai multe amanunte va rog sa vizitati situl nostru www.breezecom.com.
PC Magazine: Care este oferta actuala a firmei si ce caracteristici deosebesc solutiile pe care le elaborati de concurenta actuala existenta pe aceasta piata?
Peter Varadi: Ceea ce ofera astazi Breezecom sunt solutii complete, atat pentru retelele companiilor, cat si pentru operatori, solutii care de la bun inceput au fost gandite pentru a fi cat se poate de modulare, de usor de instalat si de intretinut. Ceea ce diferentiaza abordarea si solutiile Breezecom in lumea extrem de dinamica si incarcata a furnizorilor de resurse de acces este faptul ca solutiile sunt complet transparente. Cu alte cuvinte, utilizatorul de pana acum nu simte nici-un fel de deosebire intre modul in care lucra pana ieri, in structura clasica, si faptul ca s-a schimabat ceva. Simte eventual cresterea vitezei, capacitatii si alti parametri, dar solutiile sunt intotdeauna implementate la nivelul doi al modelului de comunicatie. Nu este nevoie ca sa inveti radio pentru a utiliza aceste echipamente. Desigur in momentul instalarii este nevoie de o expertiza pentru antene, dar este o singura data. Breezecom a reusit sa inteleaga mai devreme decat altii ca o tehnologie, cat ar fi de sofisticata, este relevanta doar in masura in care sustine in mod transparent aplicatia. Al doilea aspect extrem de important este ceea ce a spus un analist de la grupul Gardner despre Breezecom. "Solutiile Breezecom sunt create cu gandul la utilizator." Un alt lucru important este modularitatea solutiei, care merge totdeauna pe principiul ca nici un ban sa nu fie investit inainte de a fi nevoie. Cu alte cuvinte, pe masura ce am utilizatori din ce in ce mai multi in retea, privata sau ISP, pot adauga echipamente, deci costuri. Ultimul fapt pe care doresc sa-l mentionez este ca solutiile fiind derivate dintr-o emulare a ambientului clasic se integreaza intotdeauna in complexul ambient pe care il au de exemplu operatorii, routere pentru acces la Internet, de gateway-uri pentru acces la reteaua telefonica etc. Intotdeauna integrarea este asigurata din conceptul produsului.
PC Magazine: Ce game de frecvente folositi?
Peter Varadi: Produsele Breezecom exista intr-o gama larga de frecvente, avand in vedere aplicabilitatile diferite ale domeniilor de frecventa sau disponibilitatea diferita existenta in diferite tari a domeniilor de frecvente, cum ar fi 2,4 GHz, care este dedicata pe plan international aplicatiilor industriale, stiintifice si medicale, 3,5 GHz, care este o frecventa cu licenta, sau in alte game care au fost deschise recent si retelelor de date si voce. Pregatim in curand partitia in domeniul 5,7-5,8 GHz, UNII standard american sau Hiperlan in cel european si care il asteptam, inclusiv in Romania, sa fie de libera folosinta.

Dan Iancu


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro