Sumar PC Magazine Romania, Octombrie 1999
Editorial
Antiteze - Mihaela Carstea
Cover Story
Tehnologiile viitorului
Ce tehnologii vor avea cea mai mare influienta in domeniul informaticii in urmatorul mileniu?Am prezentat zece tendinte care vor schimba viitorul informaticii si veti putea verifica acum modul in care vor putea fi folosite cateva dintre acestea.
Calculatoarele vor fi mai umane
Calculatoarele vor avea atribute umane, cum ar fi posibilitatea de reactie la vorbire sau la instructiunile scrise si de a raspunde cat mai natural.
Retelele vor fi omniprezente
Noutatile inceputului de mileniu vor fi retelele omniprezente ce ne influienteaza activitatea si calitatea vietii.
Web-ul va fi mai destept
In viitor siturile vor sti mult mai multe despre noi.Ele vor sti multe si despre propriul continut ca si despre cel al altor situri.Web-ul, care se bazeaza acum pe HTML, va fi refacut cu XML.
Micile dispozitive vor gandi
Procesoarele inglobate in diverse dispozitive se multiplica uluitor de repede facand ca procesoarele PC - urilor sa fie simple pete in ecosistemul digital.Vanzarile cipurilor pentru PC - uri se exprima in milioane de unitati, pe cand cele ale procesoarelor incorporate in diferite dispozitive in miliarde.
Software-ul va fi mai inteligent
Interfetele cu limbaj natural pot constitui un semn ca soft-ul e mai destept dar exista multe alte zone in care el devine mai uman,in unele cazuri depasindu-ne capacitatile.
Economia va fi pe Internet
Internetul se dovedeste a fi cat mai plin de succes copiind si imbunatatind modul de cumparare si caile de a face afaceri, incat in curand, mai repede decat orice previziune a oricarui expert,economia pe Internet va constitui cea mai mare parte a infrastructurii economiei globale.
Veti privi altfel calculatorul
Cercetatorii au creat un ecran color di opt placi LCD din polimeri.Folio il pliaza sa incapa in buzunarul dumneavoastra.Desfacut o data este o tabla de scris, de doua ori, o carte sau un browser Web.Desfacut complet este destul de mare ca sa afiseze harti sau sa lucreze ca un ecrande PC.
Distractia va fi virtuala
De cand personajele au devenit mult mai umane, reprezentarea digitala joaca un rol de seama in filmele holiwoodiene.
Identitatea va va fi digitala
In realitate nu ni se ia viata privata.Facem un troc, bit cu bit, pentru servicii si conveniente moderne. Viata privata nu mai inseamna un anonimat voluntar. Ea inseamna ,in era digitala, abilitatea de a controla informatiile despre noi insine prin mijloace tehnice si legale.
Legea lui Moore continua sa conduca informatica
Va exista un miliard de tranzistoare intr-un cip din 2011 ( poate chiar mai curand) iar calculatoarele vor fi mai puternice decat va veti imagina.
Prezentari
Internet
Un sit Web propriu
Realizarea unei prezente pe Web a firmei dvs. este mai usoara si mai ieftina decat v-ati inchipuit . Veti gasi 13 situri Web ce va vor ajuta sa construiti o prezenta pe Web sau o comunitate virtuala.
Hardware
Scanarea la modul simplu
Cele douazeci de scanere testate nu sunt numai ieftine ( majoritatea sub 100$ ), dar si incredibil de utilizat si ofera o calitate deodebita.
In direct
VIATA FIRMELOR
Romania si Societatea Informationala - RIPE
Daca vrei, poti - Compaq Computer Romania, S&T Romania
Sperante pentru utilizatorii Internet din Romania: Agentia Nationala pentru Comunicatii si Informatica, Cisco Systems Inc.
Atentie la suporturile magnetice: Academia Nationala de Stiinte a SUA, Institutul de Fizica Atomica, Kanami cd factory
Xnet la dispozitia persoanelor fizice si a micilor intreprinzatori: - CONNEX
Internetul la concurenta cu televiziunea: - Medianet Publishing, Hambar 18, Computer Press Agora, NetSoft, Dialog
Pe scurt:
Xerox, Business Software Alliance, Hewlett Packard, IBM, Nortel Networks, Corel, KPNQest, Agilent Technologies, Ericsson, Engineering Animation, Reuters, Agfa, SuSE.
Interviu:
Un test pentru toata natia
Interviu cu domnul Cornel Vintila,Sef relatii mass-media,ANCI.
Dilemele unui profesor universitar
Interviu cu domnul Sergiu Iliescu, Presedintele ANCI
Romtelecom este societate comerciala, nu haiduc
Interviu cu domnul Radu Moldovan, Director Executiv Relatii Publice si Reglementari, Romtelecom
Comentarii
(d)E(spre) - ( un nou tip de ) SERVICE
Intr-una din ultimele zileale lunii august s-a aflat, pentru o scurta vizita la Bucuresti, Franz Nawratil, Presedinte si CEO pentru HP Europa, Africa si Orientul Mijlociu. Principalul subiect al intalnirii sale cu presa, l-a constituit folosirea puterii serviciilor electronice pentru cresterea afacerilor in Europa de Est.
Etica spargatorilor de coduri
Prima impresie
Protejati-va datele online
Cum va puteti proteja datele vitale pe care le schimbati cu angajatii dvs. la distanta? Va prezentam 4 aplicatii de creare a copiilor de rezerva online.
Imprimante de retea HP - HP LaserJet 4050TN si HP LaserJet 8100N
Linia de imprimante de retea Hewlett - Packard, acopera intregul spectru de utilizare, de la grupurile mici de lucru, pana la departamentele mari. Dintre acestea, se remarca modelele HP 4050TN si 8100N.
Lexmark Z51
Pentru piata SOHO, Lexmark Z51 este o noua imprimanta color cu jet de cerneala, care realizeaza un echilibru optim intre calitate si viteza.
NETRAt1, o oferta interesanta
Serverul Netra t1, ruland sistemul de operare Solaris, ofera furnizorilor de servicii Internet o arhitectura consistenta, ce se poate extinde si dezvolta pe masura ce afacerile cresc.
Muzica WEB - Jukebox 4.0
Cu Jukebox 4.0, MusicMatch depaseste RealNetworks in privinta controlului fisierelor MP3.
Soseste un PIM calare - Motorola StarTAC
Pentru o comunicare usoara, purtati-va PDA-ul atasat de spatele telefonului mobil StarTAC.
Tendinte
Muzica va rog!
Nu trebuie sa fii prezicator ca sa observi ca furnizarea muzicii pe Web constituie o mina de aur pentru firmele de specialitate.
De la persoana la persoana
Asa cum va obisnuiti cu trecerea de latelefonul analog la cel digital, trebuie sa va asteptati la o invazie a telefoanelor multifunctionale din noua generatie.
Acasa la PC Labs - Aveti serveru optimizat?
Puncte cuantice
Hartia electronica devine realitate
Xerox revolutioneaza industria tipografica prin lansarea, in colaborare cu firma 3M, a hartiei electronice (e-paper)
Solutii
Utilizator WEB
Rastru si vectori: Grafica de pe Web evolueaza
Urmatoarea tendinta a graficii Web - folosirea graficii vectoriale - promite un plus de scalabilitate si dimensiuni reduse.
Timpul liber
Invatati limba engleza jucandu-va
Web-ul romanesc - Hai la muzeu
Doi utilizatori pe un PC: Buddy B- 200
Biblioteca TI
Time Bomb 2000.What the Year 2000 Computer Crisis Means to You!
Web PHOTOSHOP 5 to go
JFC Unleashed.
The Comprehensive Solution!
3D Graphics&Animation: From Starting Up to Standing Out.
Suma de control
|